30.3. do 1.4.2002

Sicer bi glede na vreme lahko bila ta stran že med poletnimi ampak ženski del je še smučal...... Odpravili smo se na Roglo. Tam so eni redkih, ki imajo posebne parkinge za avtodome. Niso pa še ugotovili, da avtodom ni traktor in da v blatu težko preživi. Skratka "štelplac" na Rogli je bil eno samo neuporabno blato. Verjamem, da bo naslednje leto asfaltiran. Sicer nas to ni motilo. Prostora je v tem času na pretek.

Sneg je bil seveda samo še na progah - pa še to le na tistih najbolj senčnih. Vse naokrog je že cvetelo. Ampak navdušene smučarje to ne moti.
Ima pa pomanjkanja snega svoje prednosti.

Na smučišče sem se lahko pripeljal kar s kolesom.

In ko sta se nasmučali in jaz nakolesaril smo se spustili niže v Zreče - treba se je malo umiti.

Terme Zreče so nas prijetno presenetile. "Štelplac" je bil tu odličen.

Na eni strani je vhod v bazene, na drugi imajo nekakšen živalski vrt (srne) in nasploh je okolica zelo urejena.
Tudi sami bazeni so se nam zdeli prijetnejši kot v kakšnih večjih toplicah. Tu ni nikakršnih vrst in prerivanja med garderobnimi omaricami in bazen je prijetno pravokotne oblike, da ti med plavanjem ni potrebno "slalomirati". Tudi kakšnih posebnih vodnih efektov ni. So pa domačini zelo prijazni. Takoj po prihodu nas je eden prišel pozdraviti in nas nikakor ni hotel zapustiti.


V Zrečah je tudi za navdušene rekreativce in sprehajalce dobro poskrbljeno.
Po dveh dneh smo se tretji dan na poti domov zapeljali še do Žičkega samostana (kar je še ostalo). V Žičkem samostanu običajno ljudje hodijo bosi. Uganil si! Gre še za en kraj kjer je polno zdravilne energije. Mojca je pravilno ugotovila, da je vse naokrog tako lepo zeleno, pomirjujoče, da se dobro počutiš ne glede na energijo. Takole so najbrž meditirali že okrog 1100 ko je bil samostan zgrajen.V samostanu je bila prva javna lekarna v Evropi in v njej še danes delajo "biznis" s prodajo zdravilnih zelišč in raznih kamnov za vodnarje, rake in podobne zveri.

Tule so baje pridigali. In poleg se vidi kako dobro deluje zdravilna energija.