15. do 19.2.2008

Lani smo zimske počitnice izpustili. Ne vem več zakaj. Tudi letos je tako kazalo. Po planu naj bi šla Petra na smučarijo s sošolkami, pa z dedijem ...... nazadnje sva bila dobra tudi starca. Začeli smo v Oplotnici. Kakšne smučarije tam seveda ni. Je pa športna dvorana in v njej DP v judu. Iz petka na soboto smo prespali ob dvorani, da je bila judoistka zjutraj naspana. Kako je bilo še ne vem, ker: "vidva kar malo šetajta in nič ne glejta". No sprehajal se kaj dosti nisem, sem pa napisal zaostala Zvržinčkova potovanja.


Zvečer smo se ustavili v Kranjski gori. Da povečerjamo. Mojca je ugotovila, da jo sumljivo mrazi. Torej je najbolje, da prespimo v Kranjski gori in če to mrazenje do jutra mine bomo štartali. Na Zoncolan. Mrazenje je minilo a zbudili smo se šele ob pol desetih. Gorski zrak pač. Zoncolan je zato odpadel. Vsaj za danes. Sicer pa folka v Kranjski gori ogromno, na smučišču pa nobene gužve.Mojca je očitno zdrava torej se zvečer končno premaknemo na Zoncolan. Do torka zvečer. Če ne pride kaj vmes. V Kranjski gori je bilo vsaj 30 kamperjev od tega večina italijanskih. Na Zoncolanu pa nas je bilo vsega skupaj 4 kamperji. Od tega trije slovenski. Kdo bi razumel nore makaronarje, da pririnejo v Kranjsko goro na smučanje?


Mojca se je najprej nekaj zmrdovala ko sem predlagal Zoncolan. Nazadnje je ugotovila, da smo tu res že bili, da pa tu še ni smučala. Če bi že takrat vedela, da je smučišče tako urejeno in da so proge zanjo ravno pravšnje se gotovo ne bi valjala po tleh namesto, da bi smučala.


Vreme brez oblačka, brez vetra in 10 stopinj. Takšna zima je še meni všeč.


Upam, da letos ujamemo še kakšen tako lep zimski vikend. Naslednji bo spet judoističen.