17. do 22.2.2006

Plani so bili visokoleteči. Dolomiti, Avstrija ....... Vremenska napoved pa je bila zelo "slaboleteča". Dež, sneg, veter na zahodu. Na vzhodu Slovenije pa zna celo sijati sonce. Dileme torej ni bilo. Važno, da se mladiči nasmučajo, starci pa..... bo kar bo. Na dan odhoda je bilo še vse nedorečeno. Marko gre na pot v soboto, mi gledamo v nebo in nam ni nič jasno, Podlipčkova ne vesta ali kam gresta ali celo gredo ........ Nazadnje sta Podlipčkova štartala okrog destih zvečer z Brega, nekaj kasneje mi. Na AC smo se počakali in nekaj po polnoči parkirali na parkirišču Habakuka v Mariboru.

Parking imajo ves v blatu. Vreme pa kot so ga obljubili oziroma še boljše. Soncu je nagajal edino veter, ki je občasno privlekel oblake. Takrat je v hipu postalo "ne več tako toplo".Ampak mularija je uživala in to je glavni namen počitnic. In sredi počitnic, sredi Maribora ..... nobene gneče. Kdo bi to "štekal"? Medtem ko so se mladinke dva dni pojale po smučišču, ............................. smo starci uživali na soncu (dokler je bil)............ sprejemali obiske ........ (Ahil, Božo)......


Štajerci so nas zvečer peljali na kmečki turizem, kjer smo .... le kaj ......V nedeljo zjutraj smo si Podlipčka in Zvržinčka privoščili malo crkljanja v savni in bazenih Habakuka. Spet neverjetno malo ljudi za počitniški čas. Proti večeru sta se Romana in Samo poslovila. Služba kliče. Marko pa je ugotovil, da bi se mogoče premaknili na Roglo. OK. Nam je prav. Že zvečer je pihalo kot pri norcih. Zjutraj pa........ težko verjeti - sneg. In do večera ga je napadlo ravno toliko, da se mi ni peljalo dol. Bomo naše kratke počitnice vendarle malo podaljšali.In se je splačalo. Mladiči se že prejšnji dan niso nič pritoževali, v soncu pa jim je bilo še lepše. Kljub nekoliko večji gneči.