25. in 25.12 - 30. in 31.12.2005

Vremenarji so na Božični večer napovedali dva dni sonca. Torej bi bilo škoda posedati doma. V nedeljo zjutraj kakšnega sonca sicer ni bilo a smo verjeli vremenarjem in ne Samotu, ki je izjavil: zakaj rinete zdaj ko bo snežilo in niste prejšnje dni ko je bilo sončno.

Kljub temu, da so vremenarji zjutraj res spremenili napoved je bilo vreme v Kranjski gori kar prijetno. Malo sonca, ne preveč mrzlo in brez pretirane gneče. Ravno pravšnji pogoji za prvo smuko sezone.

Takole je mami "norela" proti cilju, kjer je Petra zavijala z očmi: jo kar naprej čakam.

In se je čakanja naveličala. Brez družbe je dolgčas na smučišču. In ko je Mojca naslednji dan pripomnila, da v snegu že ne bo smučala ......... nam je zato ostalo samo sprehajanje.

In malo "afnanja".

Kranjskogorcem je končno potegnilo, da kamperjev ni pametno preganjati.

Ker smo bili že rahlo brez "štroma" smo jo odkurili proti Mojstrani. Baje da imajo tam ledene jaslice. Več kot sprehoda žal nismo doživeli. Jaslic ne vidiš, če ne greš na njihovo predstavo, ki pa je samo ob določenih urah.

Na poti domov smo se ustavili še na Bregu. Z Gorenjske seveda ne moreš brez, da se ne ustaviš na obisku pri prjatlih.
In lahko se ustaviš dvakrat v dveh dneh. Komaj smo prišli domov kliče Marko. A se bomo kaj videli pred Silvestrom. Ja lahko. No, potem pridite jutri zvečer na Breg.
Smo res šli ampak z osebnim - je padalo kot za stavo. Gostitelj je imel zato polne roke dela.

Punci pa polne kozarce.......

..........no nazadnje smo jih imeli vsi.

Bil je prav lep večer.
In tri dni kasneje, v petek smo bili spet na poti proti Kranjsko goro. Plan je bil, da gremo že dan prej pa je snežilo kot za stavo. Bila je zato prava zimska idila. Celo na avtocesti.

Na črpalki na Hrušici so nas čakali Podlipci.


V Kranjski gori takšne gneče že dolgo nisem videl. Petro sva izpustila pri smučišču in jo zaupala Boštjanu sama pa parkirala pri šoli.

Saj ga lahko kar tu pustiva. Greva peš do smučišča. Ji nisem nasedel. Ker je šla v trgovino ni slišala kako me je nadrla uslužbenka šole: še v službo ne morem, le kam so parkirali?

Nazadnje sva se le zbasala na parkirišče pri žičnicah - je Samo rezerviral spraznjeni parking.

Dokler je bilo takole sončno je še šlo. Pri -15 smo se Podlipci in Zvržinčki preselili na toplo.Na kuhano vino. Sledil je premik na spodnje izpraznjeno parkirišče. Že zelo dolgo nisem bil ob 9h v postelji.

Naslednji dan je padla odločitev. V tem mrazu tu ne bomo silvestrovali. Tudi zdravstveno stanje obeh punc ni bilo na zavidljivi ravni. Sta bili bolj za v posteljo.

Na Hrušici smo se zato poslovili. Na zdravje in SREČNO 2006!

Najbolj bolna je nazdravljanje žal samo opazovala.