Končno spet konec šolskega leta. In že kar tradicionalno ta čas za kakšen teden "odletimo". Lani smo bili v Gardi, letos se nam je poležavalo. Ne prav daleč. Vožnje bomo imeli na glavnem dopustu (Turčija) več kot dovolj. Gremo na Krk.

Najprej smo zavili v FKK kamp Konoba. Receptor je bil poln žolča ob opisu sosednjega kampa, ko sem mu natvezil, da grem k prjatlom v Škriljo, da pa bi rad videl njihov kamp - če je kaj boljši. No, kamp je na levi strani lep, na desni pa ... nič posebnega. Vse je oštevilčeno, poravnano ..... vojaško. Cena skoraj 100% višja kot v Škrilji. Zakaj torej plačati dvojno? Za FKK? Njet. Odpade.

Pripeljemo okrog ovinka in pričakoval sem, da bo prva vrsta "besetzt". Vau skor prazno. In švabi, italjani .... so prazen prostor s prve slike že naslednji dan zapolnili.Včasih paše samo sedeti. Gledati v prazno. Mogoče tu pa tam kaj na zvrzina.net napisati, čeprav pri 35 v senci ...... Vročino je malenkost omilila nevihta iz srede na četrtek. Voda pa je še vedno pod normalo. Dolgčas je v kampu vrhunski (tako pravi Petra - a ne bi šli že v petek nazaj, ali pa vsaj v soboto zjutraj, če ne pa nujno v soboto zvečer. Kaj hudiča ne napeljejo interneta v kampe, da bi lahko mularija MSN-jala ali ...... in bi starci lahko v miru uživali v dolgčasu.

V četrtek se mi za hrbet pripelje kamper. Nemška registracija. Oba nekam čudno prijazna - prva soseda, ki sta pozdravila. Ampak ne govorita nemško - nekaj skandinavskega. Takrat me spreleti, da sta Romana in Samo prav v tem kampu spoznala dva Šveda z nemškim avtodomom. Kmalu zatem dobim SMS: ti a sta naša Šveda v kampu? Mater, mogoče pa res - grem do njiju: Can I ask you something? Do you know this women? Ženska me gleda kot deveto čudo - najbrž je bila prepričana, da sem ostanek udbe - potem le pogleda sliko in obraz se ji razleze do ušes . Romana and Samo, začne Ana rukati spečega moža.

Simpatičen, zelo zgovoren par. Spat smo odšli ob dveh oziroma po dveh (litrih ).


Potem so spet malo "šibali" SMS-ji. Romana noče na morje pravi Samo. Romana pa dan kasnaje: Hello, Do kdaj boste v Baški?

Če bo lepo vreme do nedelje, če pa ne, pa jutri pakiramo.

Okrog 21. ure me kliče Samo: "smo že čez most. A mislš, da se mi splača v kamp?"

Seveda se ni splačalo - bilo je sumljivo oblačno, tu pa tam že malo kapljalo, vmes pa nekaj lepih, sončno-oblačnih prizorov.

Zvečer se je za nekaj minut ulilo, pihalo je kot za stavo zato smo precej hitro polegli. Na srečo. Ne prav dosti čez sedmo zjutraj je zraven nas pristal Adriatic. Povsem jasno mi je bilo čigav je. Že dolgo nisem tako zgodaj vstal. Samo je jutranji človek. Za Anne in Pera to najbrž ne velja. Otroci so se potem malo zabavali.V soboto zvečer sta šveda pripravila fešto. Ekskluzivna lokacija, odlična hrana, lepo vreme, dobra pijača, fajn prjatli so pa tko vedno zraven. Seveda smo še prej eno zapeli - happy birthday to you..... dear Rok ....Zabava se je končala (spet ob dveh) z nočnim kopanjem. Naslednji dan je bil zato bolj umirjen. Povsem slučajno so se v kampu znašli tudi OB-jevi.Okrog sedmih zvečer smo zapakirali in se premaknili pred most na Krk. Otroci so lačni. Po "nabasanju" pa klasika - postanek na Lomu, tokrat zares samo praznjenje in točno ob polnoči smo bili doma.