17.7.2009

Ne vem zakaj ampak abraham mi je zoprn že od nekdaj. Že sama beseda. Ko pa ti povejo, da si abrahamovec je pa sploh tečno. Kaj imam jaz z njim? Tipa sploh ne poznam. Z mojimi rojstnimi dnevi imam pa že od nekdaj težave. Le kdo praznuje poleti, ko so vsi pametni na morju. Zato tudi tokrat nisem mislil praznovati točno na RD. Bom počakal, da se vsi lenuhi prikobacajo s počitnic. 

Ravno smo kosili, doma na balkonu, ko se v ulico zapelje kamper, pa še eden in vsaj na prvem vidim forumaško nalepko. "Valda" rosa in zadaj Jani. Lepo mi je na forum napisal "upam, da imaš dovolj pijače", pa mi ni "potegnilo". Ampak pravi: "bolje v Polju kot na kavču".

Pod balkonom so baje peli, slišalo pa se je kruljenje  o nekih najlepših letih. Potem so pograbili veliko škatlo ..... matr saj LCD že imam ??Privlekli so žar za katerega moraš biti že tehnofrik, da ga sestaviš in vsaj mojster Ivačič, da kaj spečeš. Ker se menda stalno šlepam na njune žare sta se odločila narediti red. Optimista še vedno živita v prepričanju, da jima bom pekel čevape.


Nekaj so naju hoteli zvabiti na plano ampak se nisva dala. Doma na balkonu je prav udobno srkati, naslednji dan pa sva tako morala na Brniku položiti rdeč tepih za najino princeso. Končno, saj sva jo že pogrešala in moje oči so bile od buljenja v mobitel kot pri angora zajcu in prsti boleči od tipkanja SMSjev. Tudi obiski so zjutraj po kavi odšli domov. Spet je lilo kot pri norcih. No, na Brniku je posijalo sonce.

11.9.2009

Julija sem srečal enega s čudnim imenom (že zgoraj omenjenega). Seveda je poleg žlahte (ki še vedno čaka) treba počastiti tudi prijatelje s foruma. Na srečo so julija v glavnem raztepeni po celi Evropi. Tako sem imel dovolj časa, da razmislim koga in kam povabiti. Najprej sem hotel narediti vsesplošno forumaško žurko na kakšnem piknik prostoru. Ker pa mi take velike fešte kjer se ljudje komajda poznajo niso najbolj všeč sem se nazadnje odločil, da naredim manjšo in obenem preprečim propad fešte zaradi slabega vremena. Seveda je zato odpadlo s seznama povabljenih precej forumašev, ki bi jih z veseljem imel na fešti ampak Andrej Sedej na čigar domačiji smo feštali je postavil limit - 50 ljudi, več jih prostor ne sprejme. 

V petek, 11. sept. se je 24 posadk pricijazilo na Hrvatovo domačijo. Midva sva tokrat odšla na pot brez običajne krame. Nekateri smo pri Andreju že silvestrovali in nam je bilo všeč. Tudi tokrat se je odrezal več kot dobro. Tudi forumaši so se izkazali. Za začetek z majhnimi neumnostmi.....................................iz katerih so zrastle velike. Žal ni nihče slikal norca, ki je nalepil plakat na kamper. Bi bil že ob vse forumaške čine.


O fešti ne mislim izgubljati besed. Bila je povsem po mojem okusu. Družba samih simpatičnih bolj ali manj veseljakov skratka ljudi, ki jih vedno rad srečam. Organizatorji protokola (Daltoni) so poskrbeli tudi za kulturo. Labodje jezero je bila vrhunska predstava kljub rahlo kosmatim baletkam.

Jasno, da sta se izkazala tudi znana forumska glasbenika. Le poštarjev, ki sta mi prinesla telegrame s celega sveta (vsebina ni za javnost ) ni nihče spoznal. Prava pijanca. En telegram in dva štamperla.

Sicer sem jim naročil naj ne nosijo daril, ker gre tudi meni na živce izbirati darila za starčke ampak ..... sem vedel, da ne bodo poslušali starejših. 

Sploh ko sva na lepem obsedela sama. Kaj hudiča pripravljajo


in pri tej točki je Mojca včasih pozabila na fleš 


Le kdaj so me "slikali" ob mojem (skoraj  ) najljubšem, opravilu ;)


Potem smo malo plesali, peli, pili ...... in okrog pol šestih zjutraj polegli.

Proletariat, ki je služil na sejmu v Celju se je poslovil že sredi noči ali pa proti jutru. Kako so funkcionirali na delovnem mestu mi ni jasno. Ostali smo se popoldan počasi razkropili. Igor, Jurij, Rosa in jaz (seveda kamer nismo pri Andreju pustili :) ) smo se šli najprej okrepčati ........... in seveda spet malo kulturnega udejstvovanja na baje največjem slovenskem gradu.Zvečer smo se premaknili do Bioterm, kjer smo prespali. Enako sta se odločila tudi Blaž in Mare. Spala sva celih 12 ur. Zjutraj smo še ruknili enega do dva "ta kratka" in se poslovili.Dučeja nazaj grede nisem prav nič šparal. Pa kaj če me ujame kakšen radar :)  


Bila je super fešta. Hvala vsem udeležencem, da so me zavzeto tolažili, da srečanje z abrahamom res ni nič posebnega .............. da pa je starost res "zajebana" :)