5. in 6.3.2005

Začelo se je takole:

Dragi pr'jatli!

Tud men rojstni dan ne bo ušel! Praznovali ga bomo tri dni in tri noči, brez prestanka! Od petka, 4. marca, do nedelje, 6. marca, pri nas doma!

Vabljeni mladi in/ALI mladi po srcu!

Lp, JTD

Tri dni in tri noči - vauuu, nisem ziher, da bo ta scenarij uspel. In res ni - ne dolgo zatem ko sem napisal prejšnji stavek se je začelo zapletati. Ta mlajši Podlipec je spet zbolel. Ga je treba malo pocrkljati - smo fešto zato začeli naslednji dan. Ob 17.30 je bil napovedan zbor. Ker smo Zvržinčki točni so bili že malo živčni. "Halo, halo Goran kje si?", je tulil Frenk v CB. "A ne vidiš, da že parkiram?"

Zbrana je bila kompletna ekipa. No, Markota je zastopal Lauder pub oz. parkirišče. Če bi mimo prišli "ta plavi" nas ziher strpajo v marico. Sami švercerji.Ampak smo kar hitro skompletirali zaklad za Janija. No, rezervni zaklad, ker originalnega ima doma (Darinka, dobim za . - a da sem že?  Ja tudi prav  ) V Kresnicah smo bili prezgodaj - celih 45 minut - nestrpnost, žeja, lakota ....same hude bolezni. Takole smo se sparkirali. Sonja in Božo sta bila žal še vedno brezdomca. Za spanje so jima zato domačini odstopili svoj avtodom. Protokol je že poznal. Zato je izpod tuša prišel že v kapi in bundi.In če mu ne bi velikodušno posodili otrok, bi najbrž še danes sestavljal puzzle. Še štetje cekinov mu ni šlo najbolje.Najbrž bi raje štel kozarce.Darinki pa je bil očitno bolj všeč nakit. Ni pa bila edina navdušena nad njim (nakitom seveda).Enim so všeč uhani, drugim koravde. Dolenci pa imajo najraje kape. Kaj češ, zunaj je le zima. Pa tudi neverjetno jim paše.
Ker že vrabci čivkajo o kuharskih sposobnostih gostiteljice mi tega najbrž ni treba ponavljati. Enim je teknilo še preden je prišlo na mizo.No, ali pa bi jima teknilo .....Ura je bila že pozna. Ob štangi zato ni bilo nobene, ki bi poplesavala. Samo utrujeno so se naslanjale. Zaman smo prepričevali ...... gremo spat.Do zjutraj je pijača postala prozorna in torta je bila tokrat prava. Seveda pa smo se kot vedno tudi rekreirali in/ali kulturno udejstvovali. Takole smo se postavili naravnost v center Slovenije.Seveda so si otroci spet dali duška. Če bi to vedel ne bi predčasno zapustil dogajanja. Še malo smo se podprli ........... in spet je bil končan še en lep vikend - praznovanje.