24. do 26.11.2012

V vabilu je pisalo "jebemti fifty ..... pa smo kle ..... po mojem se bomo dobili v soboto ob 14. uri na parkingu pred krasnim Kodarinovim malnom ...". Seveda bi bil tako on kot mi razočarani, če bi bilo to res. Zato smo gajbe zakurbljali že v petek zvečer in se "kao" neopazno pripeljali do Livade na zborno mesto. Malo kasneje smo že zabasali Malovo ulico.

Presenečenje. Ampak ne Blaževo, naše namreč. Na ulici je stal znan policaj in usmerjal parkiranje. Ampak 11 kamperjev ....... to noč se po Malovi pač ne bodo mogli voziti. Če se policaj ne sekira, zakaj bi se mi.

Nekaj časa smo mu še dajali upanje, da se še isti večer premaknemo, ker smo "kao" zmenjeni v neki oštariji ..... ampak nazdravljanja je bilo malo preveč za vožnjo. Pa tudi material za zajtrk smo kar hitro izročili domači gospodinji. Zjutraj je sicer nekoliko zamujala ampak se ni nihče pritoževal.Proti poldnevu je bila Malova spet prevozna. V Luciji smo počakali slavljenca (je moral po torto) in opravili še zadnje priprave. Nato pa, Kodarinov mlin, prihajamo.Mlin je še takšen kot je bil ko smo bili prvič tam. Le parking so zmanjšali na račun ribnika in travce. Pa se nas je vseh 11 uspešno zdrenjalo.Popoldanski plan smo sicer nekoliko spremenili. Planiran pohod na .... kaj pa vem kam, je nadomestil kratek sprehod, pa kakšnega smo spili in ta pametni tudi malo počili :) Noč bo dolga, o tem pri Blažu ni dvoma.

Najprej smo mu privoščili malo zabave ............ ker pa smo resni ljudje smo poskrbeli za ustrezno izobrazbo. Precej nalog je moral rešiti. Še prej so si dale duška naše lepše polovice. Sploh se ni upiral.Blaž je svojo karirero začel v GPG. Našli smo njegovega prvega šefa in tajnico. Inšpektor za delo je takoj našel napake. Delavec v samih gatah, brez čelade, brez kvalifikacij ...... Ne prav bister šef ga je začel podkupovati s pijačo namesto, da bi to prepustil mični tajnici :)

Seveda je delavec upravičen tudi do malice. Pasja radost, doručak, jogurt .... kar bogato. Nazadnje pa še sindikalna zabava s tajnico........... in ostalimi zaposlenimi. Ni slabo biti zidar :)Če inšpektor reče je pač treba na izpit.

1. del izpita za zidarskega mojstra (trapast šolski sistem): glasbeno znanje - Seveda je opravil z odliko, skoraj kot Alfi ..... no saj frizura je že malo podobna :)


2. del izpita, prepoznavanje zidarskih elementov. To temo si je na začetku malo narobe razlagal :) Potem pa .... to je ta pa ta cegu, teh pa teh mer ..... ne morš verjamt :)Nagrada: ogrizek 1. Takoj je dojel. Pravi računalničar :)

Teorijo obvlada. Kaj pa praksa?

Praksa je vzel povsem resno in spet čista petka :)In spet darilo. Po "Iphonu" in "Ipadu", končno pravi Ipad.           In seveda potrdilo o mojstrskem izpitu.

Vse najboljše!
Je že mislil, da je konec ....... pa se je nat....... :) Navigacija ga je malo sprehajala levo, desno in nazadnje pripeljala pred garažo. V njej pa ....... baje že dolgoletna želja, APE.Seveda ga je takoj preiskusil. Sopotnic bo imel kolikor bo hotel. Cena Apetom zna še zrasti :)Kot vsak normalen tovornjakar mora imeti v kamionu tudi koledar,  ki si (smo) si ga je precej podrobno ogledal. Kot da jih prvič vidi :) Še dobro, da so pripeljali torto.
Okrog pete zjutraj smo omagali. Bilo je super!