27. do 29.5.2005

Teden dni po obletnici v Kresnicah sem že vsem raztrobil žalostno novico, da se mora Petra učiti, da ima njena prijateljica rojstni dan in da bom zato za vikend doma. Ravno ko sem se že uspel delati, da mi je vseeno me dami obvestita, da je dogovor drugačen. Doma bo samo Petra, starca imata dovoljenje za vzlet. Halo Samo, ne tišči gasa, midva greva tudi. Precej dolgo sem z Mano in Samotom čakal na moji dami.

Ampak sem bil potrpežljiv - samo da se lahko speljem iz vroče Ljubljane. Precej pozno smo odrinili. Okrog polnoči smo si malo za Punatom ob zvezdah in ropotajoči muski mladcev privoščili pivo. Šele zjutraj sem videl, da je parking oz. plaža prav prijetna - no poleti najbrž ne.Predno sem se skobacal na plano je bila celo Mana že pokonci - za Samota je to tako ali tako normalno - da pa je Mojca zadnja je pa povsem nenormalno. 

Pred štirimi leti sem napisal, da je Stara Baška cigansko naselje. No, saj kakšen vrhunski kamp ravno ni. A sploh rabimo vrhunski kamp? Takrat ko sem pisal o ciganskem naselju smo imeli kamper šele kakšno leto. Na stvari sem gledal drugače. Danes mi taisti kamp povsem ustreza. Ima morje! A rabi človek poleg prjatlov na morju še kaj drugega? Sploh če pride (žal) samo za vikend? In ali je treba povedati, da smo parkirali v prvo vrsto? In vikend je bil prekrasen. Sončen, vroč ....no, za vodo bi tole o vročini težko veljalo. Na kopnem pa je bilo ...... fajn :)3. do 5.6.2005

Teden je minil kot blisk. V petek zvečer smo prenočili na istem parkingu kot prejšnji vikend. Le da je bil tokrat en kamper več - Maja in Marko sta prišla naravnost iz Bosne. Vreme je bilo spet krasno, napoved za nedeljo pa ........ upajmo, da se ne uresniči. Takole sta se punci razgibavali, da sta se potem lažje vesti "basali".
Čeprav sva s Samotom po strokovnem ogledu ugotovila, da je v prvi vrsti prostora za samo en kamper ........ je Marko gor spravil vse tri. Voda pa še vedno ni bila čez 20.Čevapov je bilo pa nekajkrat po 20 (pravih bosanskih). Bili so za zajtrk (ob 12h) - Zvečer pa ribe. A je pol kaj čudno, da med tednom hujšam? (čeprav nam med obema "Krkoma" tudi to ni preveč uspevalo).


In naslednji dan je bilo konec zabave. Vremenarji so zadeli v polno. Že zvečer se je ulilo in ni več nehalo. Takole smo žalostno opazovali težke oblake.