29.10. do 1.11.2005

Navadno smo za jesenske počitnice imeli cilj določen že precej pred odhodom. Tokrat smo se odločili tik pred zdajci - že sam odhod je bil vprašljiv - "boli me grlo, imam vročino ......", je prijavila Petra. Na srečo ni bilo tako hudo kot je kazalo. In prejšnja leta smo pohajkovali celotne počitnice, tokrat smo se odločili le za nekaj dni. Šola je hudič tudi med počitnicami. V soboto ob 9. uri smo bili zmenjeni s Podlipčki na črpalki pred karavanškim predorom. Za spremembo smo mi čakali njih (nekaj minut). Ker se je Mojca odločila, da potrebujem nove čevlje smo najprej parkirali v Beljaku. Nazadnje smo bili novi skoraj vsi.Že tako polne kamperje smo še malo obtežili.


Preko Katschberga, .....


.........Obertauerna ...........


.........do Salzburga je bila tura prvega dne. Pred Salzburgom smo se ustavili še v solinarskem muzeju.


Zvečer smo parkirali v Salzburgu na PZAju (brez oskrbe). Tik ob cerkvi, ki te zjutraj zagotovo ne pusti "ravnodušnega". Seveda smo se zvečer sprehodili po mestu.Naslednje jutro, no dopoldan, smo že parkiali v Munchenu, nedaleč od "Deutsches Museum". V njem smo preživeli lep del dneva. Pa še nismo videli vsega. In v nedeljo je gneča precejšnja. Skoraj kot v Versaillesu.Na vhodu piše, da traja ogled 2,5 ure in da prehodiš 2 km. Zagotovo so izpustili eno ničlo ali pa nisem povsem dobro prebral. Slik iz muzeja je toliko, da .... ne bom pokazal nobene.

Potem je sledilo iskanje PZAja, ki jih v Nemčiji baje mrgoli. Mi nismo našli nobenega. Parkirali smo v bližini sejmišča. Zjutraj nas je "bavarska makovka" obvestila, da smo prislužili 10 EUR pro camper, ker smo zasedli tri parkinge na sicer ne ravno zasedenem parkirišču.


Podlipčka sta po jutranjem pregovarjanju z oblastjo odpeljala otroka na Deutsches museum II.

ZZ (Zvržinčkovi zaspanci) smo odrinili nekaj kasneje. Zmenjeni smo bili v Sulzemoos - kamperske trgovine.Prav nič posebnega, izbira je sicer velika, cene zasoljene ........ in po ogledu kamperjev sem skoraj prepričan, da me integrirci ne zanimajo več. Občutek za volanom je sicer dober .... drugo pa....Ko smo nasitili svoj firbec smo pobrali otroke v Munchenu in parkirali malo pred Rosenheimom. Najprej sta opravili potrebne nakupe .......nato pa........Pa se je kljub temu končalo dobro. Zvečer. V pivnici.


Ostala le še pot domov.