26. do 30.4.2006

Lani sem začel poročilo s prvomajskih praznikov takole: "Prvomajske počitnice vedno najtežje pričakam. Najbrž zato, ker je to prvo potovanje v lepem, toplem vremenu." Nekaj dni pred prazniki je bilo že poletno toplo. Mi pa smo bili tokrat povsem brez načrtov. Zaradi slavnih "ekstercev" smo bili prisiljeni počitnice skrajšati - 6 dni pa je za kakšne daljše ture premalo. Bomo pač uživali nekje ob morju na toplem soncu. V sredo popoldan smo se odpeljali. Ne prav daleč. V bližino Škofljice. Na ovco (pečeno seveda). Kdo je krivec je jasno vsakomur, ki bere te strani.


Ponoči je začelo padati, zjutraj pa smo ugibali ali naj gremo v Beograd ali Rim? Morda proti Franciji? Kje hudiča bo vsaj približno brez dežja? Odšli smo brez cilja - proti zahodu. Tam naj bi po vsej logiki bilo vreme najboljše. Precej hitro smo vrgli puško v koruzo. Grado naj bi bilo le "prenočišče". Žal je postalo cilj. Dež, dež in spet dež.

"Uživancija" na višku. Sediš v dežju, med dvema kamperjema, da ne piha preveč in gledaš v nebo in ne moreš verjeti .... in se sam sebi smiliš.Na srečo mularija takšnih težav nima. Naslednjo noč smo prespali v Miramaru. Da v dežju najbrž ni treba več poudarjati. Tistih nekaj minut brez dežja smo seveda koristno porabili.V soboto smo bili spet v Sloveniji. V Izoli. Ker je Romana častila smo morali nekateri "svalkat". Počakli smo še polnoč, da se je postarala .... ..... in v nedeljo smo bili doma. Vreme pa se bo počasi popravilo. Baje. Ta hip v Planici še sneži.

Ampak do srede, ko moramo v službo, bo gotovo že sončno.